Как да бъдем видими на мотора?

Най-честата причина за пътни инциденти с мотори е извинението на шофьорите „Не те видях!“. Ето някои съвети как да останете видими на мотора и да избегнете катастрофи:

1) Заложете на екипировка със светлоотразителни ленти, нашите предложения са: Черно кожено яке за мотор ТРАНСПОРТЕР и Черно текстилно яке за мотор ПИРИН.
Ако пък сте любители на по-нестандартни цветови комбинации, то тогава коженото яке за мотор ХАМЕЛЕОН или бялото кожено яке СУЗУКИ са перфектни за Вас!

2) Със сигурност моторите в по-ярки цветове са по-забележими на пътя. Червеният цвят може да бъде също толкова стилен, колкото и предпочитания черен цвят! Също можете да добавите и светлоотразителни ленти и стикери, за да Ви забелязват и вечер.

3) Спазването на дистанция при преминаване покрай колите, както и при спиране, е ключов момент, особено в по-натоварен трафик. По този начин ще имате повече време за реакция в случай, че колата пред Вас изведнъж натисне спирачки, например.

4) Подаване на сигнали с ръце, както и светлинните сигнали, стига да са използвани разумно, също биха привлекли вниманието на останалите шофьори.

5) Карането в малка група доста често е по-безопасно, отколкото карането единично. В такива случаи водачите на автомобили инстинктивно пазят групата и по-рядко предприемат изпреварване.


По-стари статии Нови статии

Напиши своя коментар

Коментарът ще бъде прегледан от администратор преди да бъде публикуван.